PES 2009 Adım Adım Krampon Ekleme Rehberi

PES 2009 Adım Adım Krampon Ekleme Rehberi

İlk okuduğunuzda biraz karmaşık gelebilir fakat bir kere deneyince ne kadar kolay olduğunu göreceksiniz.

DOWNLOAD: AFS Explorer 3.7.1

DOWNLOAD: Supreme Boots Collection

İşte size adım adım krampon ekleme rehberi:


AFS Explorer’ı açıyoruz. Sol üst kısımdaki “File”dan, “Import AFS file”a tıklıyoruz. Alt kısımdan “All files”ı seçiyor ve oyunun kurulu olduğu dizinde “img” klasörünün içindeki “cv06.img” dosyasını açıyoruz (Bu dosyanın yedeğini almayı unutmazsınız herhalde). Çıkan ilk soruya hayır yanıtını verip, sonraki uyarıyı onaylayınca dosya açılacaktır.

Yükleme işlemi bittikten sonra, sağ pencerede .bin uzantılı dosyalar sıralanmış olacaktır. Bu dosyalardan 7801 ile 7816 arasındakiler, kramponlara aittir. Kramponların sıralı listesi şöyledir:

7801 = Konami Style Noire
7802 = Konami Style Blanche
7803 = Konami Style Red
7804 = Konami Style Blue
7805 = Adidas Predator
7806 = Adidas Adipure
7807 = Adidas F50 Verte
7808 = Adidas F50 Blanche
7809 = Konami Style Verte
7810 = Konami Style Jaune
7811 = Konami Style Violette
7812 = Konami Style Orange
7813 = Puma Blanche
7814 = Puma Dorée
7815 = Puma Jaune
7816 = Puma Noire

Değiştirmek istediğimiz kramponun .bin dosyasına sağ tıklıyoruz, “import” diyoruz ve yerine eklemek istediğimiz kramponu, indirdiğimiz dosyaların arasından seçiyoruz. İşte bu kadar! Programı kapatıp oyuna girdiğinizde, yeni pabucumuzun (!) oyunda yer aldığını göreceksiniz.

Eğer program, import işlemi sırasında hata verirse (ki bu krampon importunda nadiren olur), bunun nedeni, yüklemek istediğiniz kramponun, oyunda yer alan krampondan daha yüksek dosya boyutuna sahip olmasıdır. Bu durumda iki seçeneğiniz var; orijinal dosyayı yeniden boyutlandırabilirsiniz (ki bu biraz zahmetli ve zor bir iştir) veya o kramponu başka bir slota kaydırıp, yerine diğer tercihinizi koyabilirsiniz (ki bu en pratik çözümdür).

Burda bir püf noktasına değinmek istiyorum; oyundaki futbolcuların % 90’ı, 7801 kodlu Konami Style Noire giymektedir. Bu yüzden, bu kramponun yerine koyacağınız kramponu iyi seçmelisiniz. Örneğin siz 7801’e Diadora LX K Pro FG Azurri kramponunu import ederseniz, bütün maçlarınızda oyuncuların çoğunun bayramlık çocuklarınki gibi maviş maviş ayaklara sahip olduğunu görürsünüz! Bunun yerine Adidas adiPure serisi veya siyah Predator PowerSwerve gibi daha sade ve göze batmayan bir kramponun, Konami Style Noire yerine eklenmesi daha uygun olacaktır.

Bazı krampon setleri, komple Kitserver ile yüklenebiliyor fakat bu durumda tek bir markaya ve istemediğiniz kramponları da kullanmaya mecbur kalıyorsunuz. Kitserver her ne kadar pek çok yama kurulumunu inanılmaz derecede kolaylaştırsa da, krampon yüklemek için pek kullanışlı olamıyor. Bu nedenle krampon eklerken onbeş dakikanızı ayırıp AFS Explorer kullanırsanız, dilediğiniz kramponlardan oluşan ve sadece size özel olan bir set yaratmış olursunuz.

Herkese iyi oyunlar dilerim.

1 thought on “PES 2009 Adım Adım Krampon Ekleme Rehberi”

Leave a Comment